CROSSFIT UDDEVALLA

CROSSFIT UDDEVALLA

Vi är Uddevallas första och hittills enda affilierade box och alla våra CrossFit-tränare är godkända CrossFit Level 1 Trainers.


Oavsett tidigare erfarenhet av CrossFit är du välkommen att träna hos oss. Ambitionsnivån bestämmer du själv, vi hjälper dig på vägen. Belastning  och/eller intensitet i de olika övningarna kan anpassas så att alla – oavsett nuvarande fitnessnivå – kan vara med och träna tillsammans.


Vi har ett begränsat antal platser nom 250 medlemmar.OM CROSSFIT

CrossFit utvecklades av Greg Glassman under flera decennier. Han var den förste som definierade fitness på ett meningsfullt mätbart vis och skapade på så sätt ett program som kom att förbättra både fitness och hälsa. Men det var först 2001 som sporten spred sig över den amerikanska kontinenten och Glassman blev koncernchef för CrossFit.com.


CrossFit är en varierande träningsform som använder funktionella rörelser och sker med hög intensitet. CrossFit-övningarna är uppbyggda kring de grundläggande rörelser som används inom bland annat gymnastik, tyngdlyftning, löpning, och rodd – perfekta för att kunna få så mycket arbete som möjligt utfört under kortast möjliga tid. Genom att hela tiden variera typen av träning, övningarna som görs och intensiteten de görs i så kommer resultaten och fitnessnivån att dramatiskt kunna förbättras. 


CrossFit har inte bara blivit en träningsform som spridit sig utan den utmanar också människor världen över att tävla om vem som är “världens mest vältränade person” genom CrossFit Games som hålls i USA en gång om året. I CrossFit Games ställs 40 kvinnliga och 40 manliga superatleter inför mer eller mindre okända utmaningar under flera dagar och den man respektive kvinna som lyckas allra bäst kommer alltså att kunna titulera sig “Fittest Man/Woman on Earth”.


Att vara vältränad definieras enligt CrossFit som att kunna använda sina atletiska färdigheter till att hantera alla möjliga och till synes omöjliga utmaningar – oavsett vilka dessa är.


Men, även om CrossFit utmanar extremt vältränade atleter världen över är konceptet designat så att alla ska kunna vara med och dra nytta av dess effektiva träningsmetoder. CrossFit är nämligen skalningsbart vilket innebär att belastning och/eller intensitet i de olika övningarna kan anpassas så att alla – oavsett nuvarande fitnessnivå – kan vara med och träna tillsammans.KONTAKT


Besöksadress:

Stureholmsvägen 1

45155 Uddevalla

Phone:+46 762446758


Faktureringsadress:                                               

Activeus Sweden AB

Helenedalsvägen 20F                                               

45154 Uddevalla     Email: info@activeus.se

www.activeus.se

Säte: Uddevalla

Godkänd för F-skatt

BG: 857-0210

Orgnr:556887-6550

ÖPPETTIDER


Kontakta oss för öppettider

Copyright © Activeus Sweden 2018

FOLLOW US